Welkom op mijn persoonlijke pagina!

Hi! Ik ben Ellen Daenen en ik sta bekend om mijn kennis over voeding en het effect hiervan op je lichaam en geest. 

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik vooral “iets” met voeding en gedrag. Ik heb het altijd al machtig interessant gevonden hoe mensen zich gedragen en waarom ze doen wat ze doen.  Later kwam daar ook voeding bij en bleek al heel snel dat hier een sterke link zat. Toen ik echter een keuze voor mijn HBO moest maken, heb ik niet mijn hart gevolgd, maar mijn verstand en ben ik in het HR vak terecht gekomen.

Voeding en gedrag zijn echter altijd bij me gebleven en de interesse werd alleen maar groter tot het uiteindelijk ook een noodzaak werd en ik een andere weg in ben geslagen. 

Ellen Daenen

In het kort...

Bijna 8 jaar heb ik in een zeer moeizame relatie gezeten voordat ik uiteindelijk echt voor mezelf en mijn zoon Noah koos. Waarom zo lang? Het voelde als falen om er mee op te houden en er een punt achter te zetten. Ik was loyaal aan mijn ex, maar niet aan mezelf en ik had nu al zoveel geïnvesteerd, het zou zonde zijn om dit nu op te geven. Ook nu volgde ik mijn verstand en innerlijke stemmetjes in plaats van mijn hart. 

Aan het einde van de relatie had ik mezelf zo ver weggecijferd voor anderen dat ik niet meer wist wie ik nou eigenlijk was en wat ik nou wilde. Ik wist alleen dat dit het niet was en na lang wikken en wegen, proberen en volhouden heb ik uiteindelijk voor mezelf gekozen, mijn spullen gepakt en weer terug naar Nederland gekomen.

Het was begin 2016 en nog net het laatste staartje van de economische crisis waardoor het lastig was om aan een nieuwe baan te komen. Ik was er inmiddels 8 jaar uit geweest en had een dreumes van net geen drie waar ik ook rekening mee moest houden. 

Gelukkig was er de steun van familie en vrienden en zo begon mijn leven opnieuw. Een nieuw hoofdstuk, één waarin ik de hoofdrol zou hebben. Vrijwel meteen heb ik me ingeschreven voor de HBO opleiding Natuurvoedingsadviseur en later ook voor de opleiding Mental Coach. 

In 2019 ben ik mijn eigen coachingspraktijk begonnen en heb ik mijn baan in loondienst opgezegd om me volledig op mijn eigen business te richten. Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen met het vinden van de juiste balans en te inspireren om ook hun eigen pad te kiezen.

Hoe mijn eigen pad kiezen mijn leven heeft veranderd

Doordat ik voor mijzelf heb gekozen ben ik begonnen aan een reis die me nu al zo veel mooie dingen heeft opgeleverd. Ik ben me gaan verdiepen in de dingen die ik echt belangrijk vind, maar waar ik vanuit angst nooit mee verder ben gegaan. Nu ik bewust mijn eigen pad kies en de stappen heb gezet om op dit pad te komen is het zoveel makkelijker om vanuit mijn eigen wensen en behoeftes mijn leven in te richten. 

Voor mij is persoonlijke groei belangrijk en daarom ben ik diverse opleidingen gaan volgen. In mijn werk binnen HR vond ik de uitdaging niet meer. Zelfstandig ondernemen kwam op mijn pad en dat voelde goed dus ben ik voor mezelf begonnen.

Voeding, gezondheid en vooral ook balans in mijn leven staan hoog op mijn agenda de laatste jaren heb ik een manier gevonden om hier invulling aan te geven. Voor kracht ga ik de sportschool in, voor een wat speelsere manier van sporten sta ik op de tennisbaan. Trots als een pauw wanneer ik de perfecte bal speel. Mijn ontspanning haal ik vooral uit de natuur, wandelen of gewoon heerlijk in het zonnetje zitten. Die warmte op mijn lijf geeft me een instant geluksgevoel.

Mijn balans haal ik uit genieten van de kleine dingen en liever zijn voor mezelf. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Zelf geloof ik niet zo in extremen. Mezelf dingen ontzeggen of het moeten volgen van een heel strak keurslijf zorgen voor weerstand, stress en een veel minder leuk leven. Absoluut respect voor mensen die niet afwijken van een bepaald voedingspatroon of altijd stipt op tijd gaan sporten, maar voor mij werkt dit niet. Ik heb ruimte nodig om de regels af en toe een beetje te kunnen buigen en dat werkt met mijn 80/20 regel heel goed. 80% van de tijd die ik wat goed voor me is en 20% van de tijd gun ik  me mijn guilty pleasures of wat meer ruimte. Zo is gezond leven geen moeten en kan ik juist heel erg genieten. Verder kijk ik kritisch naar wat me energie geeft en wat me energie kost en doe voornamelijk dingen uit de eerste categorie. Humor en relativeren helpen trouwens ook! 

Inmiddels heb ik ook de kracht van relaties en de mensen om me heen ervaren. Zowel de negatieve als de positieve invloed. Hierdoor weet ik heel goed wat ik wel en wat ik niet wil. Ik richt me op datgene wat ik wel wil en sindsdien heb ik mooie nieuwe vriendschappen gesloten, nieuwe mensen leren kennen die bij mij passen en mij bekrachtigen in plaats van tegenhouden.  Van de negatieve relaties heb ik afscheid genomen. Hierdoor heb ik veel meer rust gekregen en kan ik mijn energie steken in de dingen die wel belangrijk voor me zijn en waar ik gelukkig van word. 

Bloemen

Wat je waarschijnlijk nog niet over mij weet...

Mijn hele leven al heb ik meerdere interesses. Ik kon nooit kiezen wat ik als hobby of sport wilde doen en ik had ook geen idool of een ultiem beroep dat ik later als ik groot was wilde uitoefenen. Ik vind gewoon heel veel dingen leuk. Soms is het een heftige, maar kortdurende en impulsieve bevlieging en soms is het meer een steeds weer terugkerende en sterker wordende liefde. Ik vind gewoon heel veel dingen leuk. 

Een van de terugkerende liefdes is styling. Met name alles op het gebied van interieur vind ik machtig interessant. Op dit moment voel ik me helemaal lekker bij een industriële stijl met een vrouwelijk tintje. Veel hout, grijsgroene tinten, een oker accentkleur, veel kussens en een lekker wollen kleed. Zodra ik de deur binnenstap klopt het helemaal, maar er is ook wel een periode geweest dat er ieder half jaar een andere kleur op de muur zat omdat het toch net niet was wat ik wilde. Mijn huis is nu echt mijn thuis en daar word ik erg blij van. 

Fotografie is ook zoiets dat ik echt heel interessant vind. Ik ben echt een amateurfotograaf, maar ga graag met echte fotografen in gesprek en laat me dan van alles vertellen en leren over hoe je de beste foto’s kunt maken, welke apparatuur zij gebruiken en andere handige tips en tricks. 

Natuur, bloemen en planten zijn ook echt wel mijn ding. Mijn huiskamer staat altijd vol met planten. Het geeft meteen sfeer en zorgt ook nog eens voor een goede luchtkwaliteit in huis. Win-win dus. Ondanks dat mijn tuin niet groot is, staat deze wel helemaal vol met bloeiende planten en een paar moestuinplanten. Volop genieten als de zon schijnt en ik lekker tussen de bloemen in de tuin kan zitten. 

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij ook erg belangrijk. Als je me vroeger op school had verteld dat ik later voor mijn plezier naar school zou gaan dan had ik je waarschijnlijk hard uitgelachen, maar dit is toch echt waar ik steeds weer mee bezig ben en ook echt heel gelukkig van wordt. Boeken lezen, informatie op internet uitpluizen, seminars, workshops en complete opleidingen volgen, ik doe het allemaal en kan er geen genoeg van krijgen. 

Coach

Als coach en ervaringsdeskundige op het gebied van voeding, beweging, relatie en (alleenstaand) moederschap is het mijn missie om andere vrouwen te ondersteunen om ook meer balans in hun leven te krijgen. Hierbij gaat het niet om een quick fix, maar een duurzame verandering op het gebied van werk en/of privé. 

Disbalans kan heel vervelende gevolgen hebben. Te lang blootstaan aan stress zorgt uiteindelijke voor een burn-out. Leven vanuit angst en je zorgen maken leiden uiteindelijk tot een neerwaartse spiraal. Je gaat piekeren waardoor je slecht slaapt en dat zorgt er weer voor dat je minder energie hebt, maar ook dat je weer vatbaarder bent voor stress. Zowel fysieke als mentale problemen zoals ziekte, niet meer goed kunnen functioneren of vastzitten in je leven zijn dan het gevolg. 

Het gaat erom balans te vinden tussen body en mind om zo je eigen pad te kunnen bewandelen. Of je nu vastloopt op het gebied van werk-privé balans, voeding, omgaan met stress, meer voor jezelf opkomen of een combinatie van zaken, hier kan ik je bij helpen.  

Herken jij je hierin en wil je graag eens overleggen? Dan nodig ik je hierbij uit voor een gratis coachgesprek

Studeren"Hapiness is not out there, it's in you!"

TOP