Kokos amandel koekjes
Houd jij ook zo van een koekje bij de koffie of thee? Ik wel! Heerlijk, even een momentje voor mezelf of gezellig met een vriendin. Deze koekjes zijn niet alleen lekker, maar bevatten in tegenstelling tot de kant en klaar varianten ook nog eens waardevolle voedingstoffen.

Reguliere havermoutrepen zitten vaak vol met suiker en conserveringsmiddelen. Ook de “gezonde” varianten bevatten grotendeels suiker in de vorm van honing. Deze koekjes zijn lekker knapperig en de chocolade en kokos maken het helemaal af wat mij betreft!
Met dit recept maak je ongeveer 8 tot 10 koekjes en ze zijn in een klein uurtje klaar. Eenmaal klaar kun je ze prima tot een week in een luchtdichte trommel bewaren.
Ingrediënten
Voor ca 8 tot 10 koekjes | Bereidingstijd: 25 minuten + 15 minuten wachttijd
100 gram geraspte kokos
75 gram amandelmeel
1 ei
4 eetlepels kokosolie
4 eetlepels ahornsiroop of honing
Optioneel:
1 theelepel kaneel
snufje nootmuskaat
snufje gemberpoeder
Garnering: (optioneel)
40 gram gesmolten pure chocolade (70%)
3 eetlepels geraspte kokos, amandelschaafsel of fijngehakte nootjes (pistache of hazelnoot)
1 theelepel kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maal in een keukenmachine alle koekjes ingrediënten tot een kruimelig “deeg” ontstaat. Vorm hiervan een bal en laat ca 15 tot 20 minuten in de koelkast opstijven. Dit maakt het makkelijker om er koekjes van te vormen.
- Maak je handen vochtig met water of een beetje olie en vorm van het deeg 8 tot 10 balletjes/porties
- Maak van de balletjes koekjes van ca 1 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ca 12 minuten of totdat de randjes mooi goudbruin zijn.
- Laat minstens 20 minuten afkoelen. De koekjes worden nog iets steviger en knapperiger naarmate ze afkoelen.