fbpx

Havermout citroen bites

Wil je een snelle en makkelijke traktatie zonder dat je hiervoor een oven nodig hebt? Deze havermout citroen bites zijn dan een ideale oplossing.  Lekker fris en precies zoet genoeg om je zoete behoefte te te stillen. 

Reguliere havermoutrepen zitten vaak vol met suiker en conserveringsmiddelen. Ook de “gezonde” varianten bevatten grotendeels suiker in de vorm van honing. In tegenstelling tot de supermarktvarianten schoppen deze havermoutbites je bloedsuikerspiegel niet in de lucht en de lignanen in de havermout en de omega 3 in van de chiazaadjes helpen je hormonen, net als de pompoen- en zonnebloempitten, in balans te houden. 

Met dit recept maak je ongeveer 20 kleine bites of 10 iets grotere. Je zult zien dat een kleine beetje al veel voor je doet. De bereiding kost je ongeveer 10 minuten. Voor het beste resultaat laat je de bites nog minstens 1 uur in de koelkast opstijven (of 30 minuten in de vriezer). 

Ingrediënten

Voor ca 20 kleine bites | Bereidingstijd: 10 minuten + minimaal 30 minuten koeltijd

1 eetlepel kokosolie
1,5 eetlepel honing
sap en rasp van 1/2 citroen
1 eetlepel pindakaas, amandelpasta of tahini
35 gram pompoenpitten of zonnebloempitten
6 kleine dadels (of ca 3 medjool dadels)
55 gram havermout
1 eetlepel chiazaad
snuf zout (optioneel)

Bereiding

  1. Smelt de kokosolie en roer het citroenrasp, citroensap en honing erdoorheen. 
  2. Meng in een keukenmachine of kleine hakmolen de dadels tot puree en voeg alle ingredienten in een kom samen en meng todat alles goed door elkaar gemend is. 
  3. Bekleed een kleine bakvorm of vierkante glazen schaal met bakpapier en stort het havermout mengsel hierin. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en laat het mengsel minstens 30 minuten in de vriezer wat opstijven. 
  4. Snij in ca 20 kleine vierkantjes van 2 x 2 cm of in lange repen, net wat je lekkerder vindt. 

Geniet van deze heerlijke frisse bites!