fbpx

Boekweit pizza

Een heerlijk alternatief voor de reguliere pizza. Deze pizza is glutenvrij en kun je helemaal naar eigen wensen beleggen. 

Wie is er nou geen fan van pizza? Ik in ieder geval wel, maar echt gezond of voedzaam is een pizza doorgaans niet. 

Hoe anders is dit met deze pizza! Door de bodem van boekweitmeel is deze pizza glutenvrij en de toppings kun je helemaal naar eigen wens uitzoeken. 

Met dit recept kun je 2 pizza’s maken ter grote van een medium wrap. Lekker als lunch of lichtere maaltijd. Serveer met een extra salade voor een complete maaltijd. De bereiding kost ca 20 tot 30 minuten voor 2 pizza’s. De bodem kun je alvast van te voren maken en ook koud is de pizza erg lekker. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook meenemen naar je werk als lunch. 

Ingrediënten

Voor de bodem:
80 gram boekweitmeel
160 ml water
2 eetlepels Italiaanse kruiden of oregano
snufje zout (optioneel)

Voor de toppings:
Groene of rode pesto (download mijn gratis E-book) voor een heerlijk recept voor (veganistische) groene pesto
1 rode ui in ringen
1 courgette in plakjes 
200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
1 blikje tonijn
Parmezaanse kaas of mozarella
pijnboompitjes
Rucola

Bereiding

Voor de bodem:

  1. Verwaarm de oven voor op 200 graden (180 graden hete lucht)
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar met een garde en laat een paar minuten staan. 
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan van ca 24 cm doorsnede en smelt hier wat geurloze kokosolie in.
  4. Roer het boekweitbeslag nog een keer goed door en giet de helft hiervan in de pan. 
  5. Bak de bodem op medium hoog vuur in ca 5 min aan beide kanten goudbruin. 
  6. Maak ook de 2e bodem 

Voor de pizza:

  1. Leg de 2 boekweit bodems op een oven rooster en bestrijk ze royaal met pesto.
  2. Leg hierop de plakjes courgette, de rode uien ringen, tonijn, Parmezaanse kaas (of mozzarella) en de cherrytomaatjes
  3. Bak de pizza in ca 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is en de groenten beetgaar zijn. 
  4. Strooi de rucola over de pizza’s en geniet van deze heerlijke voedzame maaltijd. 

Eet smakelijk!