Aubergine pizza
Ben je op zoek naar een lekker vegetarisch recept vol smaak? Maak dan vooral eens deze aubergine pizza’s. Ze zijn om je vingers bij af te likken!

Er zijn veel vleesvervangers en andere alternatieven voor vegetarische gerechten te vinden in de supermarkt, maar die laat ik liever links liggen. Ze zitten vaak vol met kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, zout, suiker of andere producten die wat mij betreft niet thuishoren in gezonde hormoonvriendelijke voeding.
Zelf maken is net zo makkelijk
Door zelf je eten te bereiden weet je precies wat er in je maaltijd zit en je kunt het naar je eigen smaak en wensen aanpassen. Dat vind ik wel echt een groot voordeel van zelf koken. Het hoeft vaak niet eens zo heel veel langer te duren en qua kosten ben je vaak een stuk voordeliger uit. Een ander bijkomend voordeel is dat je je hormoonsysteem met verse, zelfgemaakte maaltijden ondersteunt in plaats van in de war brengt.
Neem dit recept. De oven doet het meeste werk voor je en met ongeveer 20 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan! Deze geroosterde aubergine is een echt feest voor je smaakpapillen.
Lekker als bijgerecht of met een groene salade voor de lunch. Ik ben zelf dol op pizza en deze geroosterde aubergine met oregano en mozzarella komt daar qua smaak wel erg dichtbij.
Recept voor deze aubergine pizza's
Voor ca 4 pizza’s (2 porties) | Bereidingstijd: 20-25 minuten
INGREDIENTEN:
- 1 grote aubergine
- 200 ml tomatenpassata (let op toegevoegde suikers etc)
- 1 a 2 teentjes knoflook (geperst of fijngesneden)
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram baby spinazie
- Peper en zout
- olijfolie
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- Geraspte mozzarella
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine in plakken van ca. 1 cm dik. Bestrijk met wat olijfolie en zout en peper. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze ca. 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus door de ui en knoflook aan te fruiten in een pan. Als deze gaar en licht gekleurd zijn doe je de passata en de spinazie erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer totdat de spinazie geslonken is.
Beleg de aubergine plakken met de saus en vervolgens de mozzarella. Doe dan nog ca 5 tot 10 minuten terug in de oven totdat de mozzarella gesmolten en licht gekleurd is.