fbpx

Bestel nu het Eten volgens je cyclus kookboek

Niet zomaar een kookboek…

Vraag jij jezelf ook vaak af wat je nu weer eens zal eten? Of ben je die standaard ontbijtjes en lunches wel eens zat?

Ik heb een kookboek geschreven dat je helpt met deze dilemma’s. Een kookboek dat aansluit bij de fases van je cyclus zodat je je hele cyclus krijgt wat je nodig hebt. 

Verminder je eetbuien en chocolade cravings aan het einde van je cyclus, zorg voor een gezonde ovulatie en krijg je hormonen weer in balans door te eten volgens je cyclus.  

Woon je in België en wil je ook graag mijn boek bestellen?
Neem dan even contact met me op via info@ellendaenen.nl.

“Een uniek kookboek dat aansluit bij de verschillende fases van je cyclus waardoor je jezelf iedere dag weer geeft wat je nodig hebt.”

LEV07834 klein

Neem jij genoegen met je zo-zo voelen? Ben je op zoek naar inspiratie, maar weet je niet zo goed welke voeding nou het beste voor je is? En heb je al tientallen kookboeken in de kast staan die je nauwelijks gebruikt? Ik begrijp goed hoe dit is. 

Ook mijn boekenkast staat vol met kookboeken die ik nauwelijks in kijk. Mooi als opvulling van mijn kast, maar niet heel nuttig. De meeste kookboeken bevatten lange, ingewikkelde recepten of kosten veel tijd om te maken en daarom pak ik ze dus niet vaak uit de kast. 

Dit was voor mij reden om zelf een kookboek te schrijven. Een uniek kookboek dat aansluit op mijn cyclus en daarmee samenhangende behoeftes. Het moest een kookboek worden dat standaard in mijn keuken lag, met makkelijke recepten die ook nog eens erg lekker zijn. 

Met dit kookboek heb ik mijn kennis van de vrouwelijke cyclus, hormonen en natuurlijke voeding gebundeld en heb simpele recepten ontwikkelt die daar perfect op aansluiten. 

Het is niet zo maar een kookboek. Het is meer een dagelijkse bijbel op het gebied van voeding, je cyclus en hormonen waarmee je snel weer lekker in je lijf zit. 

“Het is niet zo heel ingewikkeld om jezelf te voeden in plaats van te vullen en je hormonen in balans te brengen met alledaagse ingrediënten, maar het vraagt een andere kijk op voeding en je maaltijden samenstellen. Als ik dit eerder had geweten had me dit een hoop hormonale ellende gescheeld en daarom heb ik dit boek voor jou geschreven.”

Herken je dit….

  • Je wilt graag gezond eten, maar weet niet hoe (koolhydraatarm, keto, paleo, vegan, vegetarisch, glutenvrij… je hebt het allemaal voorbij zien komen)
  • Je bent het diëten zat want het werkt niet en is vaak maar tijdelijk succesvol
  • Je hebt constant honger of bent op zoek naar eten
  • Je hebt regelmatig last van een middagdip, watten in je hoofd of energiegebrek
  • Je hebt last van overgewicht en komt maar niet van die extra kilo’s af
  • Je hebt hebt last van vervelende hormonale klachten zoals een hevige of onregelmatige cyclus, pijnlijke borsten, vermoeidheid, PMS, eetbuien, stemmingswisselingen of vruchtbaarheidsproblemen
  • Je zit niet lekker in je vel en voelt dat je uit balans bent, maar weer niet hoe je dit kunt herstellen

Eten volgens je cyclus is een hele natuurlijke manier om jezelf te voeden met wat je nodig hebt

In dit boek leg ik je uit wat de basisprincipes zijn van voeden in plaats van vullen en welke voedingstoffen je tijdens iedere fase van je cyclus nodig hebt. 

Naast praktische uitleg bestaat het grootste deel van dit boek uit recepten die specifiek zijn samengesteld volgens de vier fases van je cyclus. Tussen de ruim 100 recepten vind je alles wat je nodig hebt: ontbijt, lunch, diner, smoothies, snacks en andere lekkernijen.

En om het je nog makkelijker te maken zit er ook een voorbeeld cyclus menu bij van 28 dagen, een lijst met must haves voor je voorraadkast en instructie voor seed cycling, een manier om je hormonen te balanceren door het gebruik van vier specifieke zaden en pitten. 

Omdat de recepten op basis van natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt, zijn ze ook geschikt om samen met je gezin te eten. Ik geloof niet in verschillende maaltijden koken en geef je meerdere opties om het voor iedereen lekker en voedzaam te maken. 

Ik deel mijn favoriete recepten met je

De recepten in dit boek staan regelmatig bij mij thuis op tafel en daarom weet ik dat het lekkere en makkelijke recepten zijn die jij ook kunt maken. 

Leg het boek in je keuken, check in welke fase van je cyclus je zit en kies uit welk recept je wilt maken. Zo simpel is het!

Wat dacht je van deze ontbijtcups, een heerlijke eiwrap, boekweitpannenkoekjes met gestoofde appel en kaneel, scholfilet in een krokant jasje met de beste ovenaardappels of heerlijke snacks zoals citroen chia muffins, kokosmakronen of een tropische smoothie.