fbpx

Weerstandsbundel

€ 114,60

€ 103,-

Symflora Basis
Onze darmen bieden onderdak aan verschillende soorten bacteriën. Samen vormen deze micro-organismes onze darmflora. Je weerstand wordt voor 70 tot 80% bepaalt door je darmflora. Belangrijk dus om je darmflora blij te houden. Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. 

Prebiotica zijn onverteerbare voedingsvezels die voorkomen in onze voeding, zoals in groente, fruit en granen. Deze voedingsvezels stimuleren de groei en activiteit van bacteriën in ons verteringsgestel. Hierdoor wordt het aantal werkzame bacteriën groter, sterker en hebben ze een betere overlevingskans binnen ons verteringsgestel. Voor een optimale werking van de probiotica is daarom prebiotica opgenomen in Symflora Basis.

Symflora Basis heeft 8 verschillende bacterie stammen en is daardoor effectiever dan supplementen met minder stammen. 

Cruciaal voor de kwaliteit van een probiotica is het overlevingscijfer van de bacteriële stammen na het doorlopen van ons verteringsgestel. Tijdens de vertering worden de probiotica namelijk blootgesteld aan verschillende substanties die helpen bij het verteren, zoals maagzuur en gal. Sommige probiotica overleven de zuurtegraad van je maag niet, waardoor er minder levende – en dus werkende – micro-organismen daadwerkelijk in je darmen terechtkomen. Uit onderzoek van Winclove probiotics in samenwerking met de universiteit van Maastricht blijkt dat de (kve/g)* in Symflora® na het doorlopen van onze spijsvertering relatief stabiel blijft. Oftewel, het aantal probiotica dat je inneemt heeft een grote overlevingskans. 

Gebufferde vitamine C
Vitamine C speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem, onze weerstand. Een onoverkoombaar probleem van vitamine C is dat we zelf niet in staat zijn de vitamine te produceren. Hierdoor zijn we volkomen aangewezen op ons voedingspatroon voor een toereikend vitamine C gehalte. Vooral in ons huidige drukke bestaan schiet het eten van voldoende groente en fruit, de voornaamste bron van vitamine C, er helaas nog wel is bij in. Dan kan het nemen van een goed supplement een welkome aanvulling zijn. Vitamine C in de vorm calcium/magnesium ascorbaat is een goed opneembare en biologisch beschikbare vorm. 

Quercetine
Quercetine is een sterk antioxidant en omvat meerdere stoffen die vrije radicalen -schadelijke deeltjes die de cellen van organismen aantasten- uitschakelen. Zo kunnen ze helpen ter bescherming van cellen in het menselijk lichaam om de gezondheid te stimuleren en virussen af te wenden. Quercetine zit in veel groente en fruitsoorten die je waarschijnlijk dagelijks wel op je bord hebt liggen, zoals in uien, appels, thee, bessen, groenten van de koolfamilie, zaden en noten, maar je moet hier een behoorlijke hoeveelheid en variatie van binnenkrijgen iedere dag. Daarbij gaat quercetine ook verloren bij het bereiden van voedsel. Hierdoor kan het lastig zijn om voldoende quercetine binnen te krijgen. 

Vitamine D3 & K2
Een ontoereikende vitamine D huishouding is door de schaarste aan zonnestralen in onze koude Benelux vaker regel dan uitzondering. Zeker in deze tijd is dat zorgwekkend. Vitamine D heeft namelijk een positieve invloed op het immuunsysteem!

Voor meer informatie over ingredienten en gezondheidsclaims zie de website van Vitakruid (www.vitakruid.nl)