fbpx
Categorieën
Leefstijl Veranderen Vitaliteit

Waarom je 1 uur per dag in jezelf zou moeten investeren.

Hoe zou jouw situatie er over een jaar uitzien als je vanaf vandaag iedere dag 1 uur van je tijd zou investeren in jezelf. Een uur per dag om weer een stapje dichter bij het verwezenlijken van je droom, wens of verlangen te komen. Een uur per dag om weer zin in je leven te krijgen, passie te ervaren en weer volop energie te hebben? Na een jaar zou je dan 365 uur in jezelf hebben geïnvesteerd en wat zou je dit dan hebben opgeleverd? Die nieuwe baan die je al zo lang wilde? Zou je die paar kilo eindelijk kwijt zijn of je een stuk fitter voelen? Of zou je er een nieuwe hobby bij hebben waar je zoveel plezier in hebt en energie uit haalt?

Vind je een uur per dag veel of juist niet? Een dag heeft 24 uur en een (groot) deel daarvan besteden we aan de noodzakelijke dingen zoals slapen, eten, drinken, werken, persoonlijke verzorging etc. Het deel dat overblijft kunnen we dan besteden aan de dingen die we belangrijk vinden of graag doen zoals tijd doorbrengen met ons gezin, familie, vrienden, sporten, hobby’s etc. Ook is dit de tijd waarin we Netflixen en urenlang op Social media scrollen.

Gemiddeld kijken we 3 (!) uur per dag tv en zitten we ook nog eens gemiddeld 2 uur per dag op Social media. Natuurlijk is dit leuk en hoort het ook bij het leven anno nu, maar het is ook tijd die we (deels) veel nuttiger zouden kunnen besteden. Daarbij zorgt deze vorm van besteding ook nog eens voor schijnrust. We komen namelijk niet echt tot rust als we tv kijken. In veel gevallen zorgt voor Social media juist voor stress omdat we altijd “aan” staan en altijd “moeten” reageren op iedere plingeltje en knipperlichtje. Het zorgt ervoor dat we ons niet goed kunnen focussen en dus uiteindelijk aan het einde van de heel druk zijn geweest, maar niet echt productief.

Wat nou als je een uur van deze tijd zou besteden aan het najagen van datgene wat je het allerliefste zou willen? Wil je een nieuwe baan? Zou je graag een paar kilo willen afvallen of fitter willen worden? Wil je een nieuwe studie volgen of jezelf verdiepen in een bepaald onderwerp? Zou je een (vergeten) hobby willen oppikken? Tuinieren, lezen, muziek maken, fotograferen, hoelahoeppen, het maakt eigenlijk niet uit wat je wilt gaan doen, maar heb je nooit tijd hiervoor? Grote kans dat je hier geen tijd voor MAAKT.

Kies ervoor om jezelf deze tijd te gunnen. Iets om naar uit te kijken en een doel voor jezelf neer te zetten is zo belangrijk en geeft je namelijk veel energie en plezier. Het zorgt ervoor dat je je vitaliteit vergroot en jezelf blijft ontwikkelen. Het geeft uitdaging en richting, iets dat Netflix en Social media over het algemeen niet doen.

Als je iedere dag een uur aan jezelf besteed heb je na een jaar 365 uur aan extra kennis en vaardigheden ontwikkel! Grote kans ook dat je je droom of wens hebt kunnen waarmaken of in ieder geval een heel stuk dichter bij bent gekomen. Waarschijnlijk heb je ook veel meel plezier gehad en is je energie ook een stuk verbetert.