fbpx

Voedingsadvies

Een persoonlijk voedingsadvies waarmee jij gedag zegt tegen aanhoudende en vervelende hormonale klachten.

Hoe breng je je hormonen weer in balans en zorg je voor een gebalanceerde voeding die goed is voor je lijf, maar ook makkelijk is volt te houden? Een persoonlijk voedingsadvies is de oplossing!

Voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde hormoonbalans, maar wat is gezonde hormoon-voeding?

Heb je last van hormonale klachten waar je maar niet vanaf komt?

 • Een menstruatiecyclus die “all over the place” is
 • Terugkerende migraine waardoor je niet meer kunt functioneren
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • (peri) menopauze klachten
 • Kleding die te strak zit waardoor je niet blij bent met je eigen spiegelbeeld
 • PMS, PMDD, PCOS of Endometriose
 • Hormonale acne waardoor je je onzeker voelt
 • Chronische vermoeidheid, angst- of depressieve gevoelens
 • Prikkelbare darm syndroom, leaky gut of voedselintoleranties
 • Andere hormonale problemen waar je maar geen bevredigend antwoord op krijgt?

Heb je al van alles geprobeerd, maar heeft het niet het gewenste blijvende effect?

Wil je nu eindelijk wel eens echt stappen maken en deze klachten serieus aanpakken? 

Dan zit je hier op de juiste plek!

Ik weet namelijk hoe je je voelt

Als puber had ik vooral last van hormonale acne en erg wisselende menstruaties, na jaren van de anticonceptiepil realiseerde ik me toen ik zwanger wilde worden dat dat allemaal niet vanzelfsprekend is. 

Tijdens mijn zwangerschap gierden de hormonen door mijn lijf (met alle gevolgen van dien) en de periode erna, als kersverse moeder had ook zo z’n uitdagingen (hallo, babyblues). 

Inmiddels ben ik 40 en ben ik de fase van de peri menopauze ingerold, de voorbereiding op de menopauze, maar in mijn ogen is dit pas echt de overgang. Hier komt alles samen en als je eerder in je leven al last had van hormonale problemen dan kun je nu je lol op. 

Ik wist dat voeding een sleutelrol speelde, maar welke voeding dan? Er zijn zoveel verschillende adviezen. Ik dacht dat ik best gezond at, maar die overtuiging veranderde toen ik me in de wereld van hormonen ging verdiepen. Ik ben met kleine veranderingen mijn manier van eten gaan aanpassen en ik merkte al heel snel dat mijn eetbuien minder werden, net als mijn stemmingswisselingen. Ook was het makkelijker om op gewicht te blijven

Inmiddels weet ik dus dat het leven niet hoeft te bestaan uit vervelende hormonale klachten (had ik dat toch maar eerder geweten). Je hoeft niet alles helemaal om te gooien! Het zijn vaak de kleine dingen die het grootste verschil maken. 

Als voeding- en hormoondeskundige begeleid ik jou om je hormonen weer in balans te krijgen. Op een manier die volledig is ontwikkelt met jouw vrouwelijke bioritme in gedachten. Dat laatste wordt namelijk nogal eens vergeten en daar zit juist de sleutel tot succes.  

Tijd om je hormonale klachten vaarwel te zeggen!

Ok, dus je hebt (al langer) last van hormonale klachten. Waarschijnlijk heb je ook al wat dingen uitgeprobeerd op aanraden van je zus, moeder, goede vriendin of zelf huisarts, maar het geeft niet het resultaat dat jij zo graag wilt: Weer lekker in je vel zitten, blij zijn met je spiegelbeeld en vooral ook niet beheerst worden door die vervelende hormonen. 

Je begrijpt ook dat er geen quick fix is, maar dat je wel degelijk invloed hebt op je hormonen en je eigen gezondheid. Je begrijpt ook dat de juiste voeding een belangrijke basis is voor je gezondheid. Je weet alleen nog niet precies hoe je dat moet aanpakken. 

Met een persoonlijk Voedingsadvies weet jij precies hoe je jezelf het beste kunt voeden, op basis ban jouw persoonlijke situatie. Veel diëten en voedingsadviezen houden geen rekening met de schommelende hormonen van een vrouw en dat zorgt ervoor dat een blijvend resultaat vaak uitblijft. Is afvallen lastig, heb je altijd honger of voel je je vaak moe? Dan is het tijd om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. 

Mijn uitgangspunt is altijd een praktische en zo natuurlijk mogelijke oplossing, afgestemd op jouw leven en met een holistische kijk op de dingen. Geen ingewikkelde recepten, of strenge restricties. Het moet allemaal wel leuk en haalbaar zijn 😉 

Word weer de baas over je eigen hormonen en gezondheid

Als je hormonen in balans zijn dan...

 • heb je een stabiel humeur zonder onvoorspelbare emotionele uitbarstingen, onverklaarbare woede of hevige irritaties 
 • kun je je met een helder hoofd goed concentreren en focussen op die taken die je hebt af te werken
 • zit je lekker in je vel, raak je overtollig gewicht kwijt en voel je je weer vrouwelijk en sexy
 • slaap je goed slapen en word je uitgerust en fit wakker
 • heb je een regelmatige en minder heftige menstruatie
 • zijn moodswings, negatieve gedachtes of depressieve gevoelens verleden tijd
 • spelen een opgeblazen gevoel of rommelende darmen geen rol meer en zit je kleding ook meteen een stuk lekkerder
 • vergroot je de kans om zwanger te raken en vooral ook te blijven aanzienlijk

Zij gingen jou voor

Door weer balans te vinden in de verschillende factoren van mijn cyclus begrijp ik steeds beter hier mijn lichaam werkt. Ellen is zo gepassioneerd op dit vlak dat ze mij met veel liefde en kennis ontzettend goed heeft geholpen. Ze nam alle tijd om met mij mee te denken en had altijd weer een passende oplossing.
Judith
Ik ben zo blij! Sinds jaren voor het eerst geen opgeblazen buik voor mijn menstruatie! Zowel fysiek als mentaal kreeg ik een boost en dankzij haar coaching programma voel ik me een ander persoon, een andere vrouw. Ik heb meer energie, minder last van stemmingswisselingen en slaap eindelijk weer goed.
Zsuzsi
Bedankt voor het delen van je kennis en ervaringen, voor mij weer even een wake-up call. Ergens weet je het, maar nu voel je pas echt wat eten doet. Ook het trek hebben naar ‘verkeerde’ voeding is minder, ik heb overdag dan ook geen honger-gevoel meer. Ik ga dit doorzetten en proberen zo een nieuw etenspatroon aan te leren en eigen te maken, en in het gezin te introduceren.
Jannie

Dit houdt het Voedingsadvies in

Voedingsdagboek
Allereerst vul je een eetdagboekje in zodat ik een goed inzicht krijg in jouw manier van eten. Hierdoor wordt vaak al meteen duidelijk welke aanpassingen we kunnen doorvoeren, wat je wel en niet lekker vindt en waar we rekening mee moeten houden. Een mooie bijkomstigheid is dat jij je bewustzijn rondom voeding direct vergroot en dat is een belangrijke eerste stap! 

Vragenlijst
Je krijgt tevens een vragenlijst van me om meer inzicht te krijgen in jouw voorkeuren op het gebied van voeding, maar ook je klachten in kaart te brengen. 

Eerste sessie
Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld en je je eetdagboekje hebt bijgehouden plannen we onze eerste sessie. Tijdens deze sessie nemen we je eetdagboekje en de vragenlijst door. Ik stel je nog aanvullende vragen als dat nodig is en er is ook ruimte voor jou om jouw vragen te stellen.  

Persoonlijk voedingsadvies
Op basis van het eetdagboekje, de vragenlijst en onze sessie stel ik een voedingsadvies voor je op. Je krijgt hier tevens een aantal weekmenu’s en recepten bij voor een vliegende start. 

Afronding
Na 3 weken plannen we weer een sessie. Tijdens deze sessie evalueren we de afgelopen weken en stellen we het voedingsadvies bij als dat nodig is. Als je tussendoor vragen hebt dan kun je deze via Whatsapp of email stellen (fair use policy). 

De kosten voor het persoonlijk Voedingsadvies zijn € 297,-

Meten is weten. Wil je ook een een bloedtest om je hormonen, vitamines en mineralen of inzicht krijgen in je genetische aanleg om zo je leefstijl en voedingspatroon nog beter te kunnen optimaliseren? Dan is een Hormoon of DNA test het ideale startpunt voor dit traject. Bijkomende kosten zijn dan vanaf € 249,-

Met dit voedingsadvies weet jij precies hoe je jezelf het beste kunt voeden voor een optimale (hormoon) gezondheid.

Voor wie is dit Voedingsadvies

Dit persoonlijke Voedingsadvies is voor jou als je;

 • Overgewicht hebt waar je niet vanaf komt (met name rond je middel)
 • Hormonale klachten ervaart 
 • Last hebt van PMS, PMDD, PCOS, Endometriose
 • Vruchtbaarheidsproblemen hebt (moeite met zwanger worden of blijven) 
 • (peri) menopauze klachten hebt
 • Je weinig energie hebt, vermoeid of lusteloos bent
 • Acne hebt
 • Jezelf beter wilt voeden, maar niet goed weet hoe
 • Concentratieproblemen, “brain fog” of moeite hebt met onthouden
 • Prikkelbare darm syndroom, leaky gut of voedselintoleranties hebt (gluten, zuivel etc)

Je bent je bewust van je eigen invloed op je hormonen en je gezondheid en mogelijk heb je ook al één en ander geprobeerd, maar heeft het nog niet het gewenste resultaat gehad. Vragen die je hebt worden niet beantwoordt of je voelt je niet serieus genomen. 

Je weet niet goed wat je precies wel of niet zou moeten doen of waar te beginnen en hebt behoefte aan een persoonlijk advies. Je zoekt  iemand die je helpt om de juiste keuzes te maken en oude patronen te doorbreken.

Ik ben er tijdens dit traject voor je als je persoonlijke cheerleader en gids.

Ellen Daenen – Leven volgens je cyclus

email: cyclus@ellendaenen.nl | telefoon: 06 14 10 87 06