fbpx

Stress & slapen Bundel

€ 102,60

€ 92,-

Gebufferde vitamine C
Vitamine C speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem. Vitamine C in de vorm calcium/magnesium ascorbaat is een goed opneembare en biologisch beschikbare vorm. We kunnen zelf geen vitamine C aanmaken en zijn daarom afhankelijk van vitamine C uit onze voeding. Wanneer we stress ervaren verbruiken we extra vitamine C om met deze stress om te kunnen gaan. Vitamine C is een krachtig antioxidant en juist ten tijde van stress maakt ons lichaam veel vrije radicalen aan. Deze vrije radicalen worden onschadelijk gemaakt door antioxidanten. Vitamine C beschermt je lichaam dus ten tijden van stress. 

Vitamine B12 complex
B-Complex Actief speelt o.a. een rol in de gemoedstoestand, leerprestatie, het concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling. Tijdens perioden van stress heeft je lichaam extra behoefte aan B vitamines. 

Magnesium Tauraat
Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur l-taurine en magnesium. Deze combinatie leent zich uitermate goed voor een verbetering van de gemoedstoestand, de hersenfunctie en het zenuwstelsel. De binding aan l-taurine maakt het namelijk makkelijker voor het magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Vervolgens is ook de opname in het hersenweefsel van magnesiumtauraat beter dan van andere magnesiumvormen.

Zink Methionine & Koper
Bij veel stress heeft het lichaam ook extra zink nodig. Een tekort kan neerslachtigheid en huidproblemen veroorzaken. Zink komt echter in het westerse eetpatroon vaak te weinig voor. Een goed opneembare vorm van Zink is zinkmethionine.

Voor meer informatie over ingredienten en gezondheidsclaims zie de website van Vitakruid (www.vitakruid.nl)