Mueslirepen

Deze mueslirepen zijn ware traktaties! Boordevol lekkere en voedzame ingrediënten zoals amandelen en zonnebloempitten. Eet de repen met mate aangezien ze ook suiker (honing en gedroogd fruit) bevatten. Noten zijn heerlijk en boordevol belangrijke voedingstoffen, maar ook ware caloriebommetjes. Geniet van de repen, maar eet wel met mate. 

Dat gezegd hebbende zijn deze mueslirepen het proberen waard en overtreffen wat mij betreft iedere kant en klaar reep uit de supermarkt. Ze zijn zoet en zout tegelijk, vol van smaak, knapperig en ook nog glutenvrij (mocht dit een vereiste zijn). 

Ingrediënten

Voor 12 repen | Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur koeltijd

30 gram amandelmeel
175 gram ongeroosterde en ongezouten amandelen
60 gram cranberries
100 gram poempoenpitten
90 gram honing
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel amandelboter of pindakaas
1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
snuf zout (1/4 theelepel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een brownie bakblik* met bakpapier.
  2. Meng de honing, vanille extract, amandelmeel, zout, kaneel en amandelboter of pindakaas door elkaar. Voeg dan de hele amandelen, cranberries en poempoenpitten toe en roer tot alles goed gemengd is. 
  3. Stort het mengsel in het brownie blik en verdeel het mengsel gelijkmatig. Druk goed stevig aan anders vallen de repen straks uit elkaar. Je kunt eventueel een stuk bakpapier bovenop het mengsel leggen en dan met je handen stevig aandrukken. 
  4. Bak de repen in ca 20 minuten goudbruin. Laat volledig in het bakblik afkoelen (ca 1 uur) en koel dan nog eens 1 uur in de koelkast. Haal uit het bakblik en verdeel in 12 repen. 
  5. Je kunt de repen het beste apart verpakt in een stukje bakpapier bewaren. Zo blijven ze goed vers en knapperig. Buiten de koelkast worden ze wat plakkerig door de honing. 

* Een brownie bakblik is een vierkant bakblik van ca 20 x 20 cm. Je kunt ook een rechthoekig bakblik of ovenschaal gebruiken. 

Variatietips

Varieer met noten en gebruik bijvoorbeeld hazelnoten, macadamia, cashew of pistachenoten. Uiteraard is een mix van noten ook erg lekker. 

Gebruik in plaats van pompoenpitten ook zonnebloempitten of vervang een deel door hele boekweit of gepofte rijst. 

De cranberries kun je ook vervangen door ander gedroogd fruit zoals  rozijnen, vijgen, dadels of abrikozen. 

Gebruik in plaat van kaneel of speculaaskruiden 1/4 theelepel kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder samen met 1/8 theelepel  kruidnagel en piment.

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.