Kokos amandel koekjes

Houd jij ook zo van een koekje bij de koffie of thee? Ik wel! Heerlijk, even een momentje voor mezelf of gezellig met een vriendin. Deze koekjes zijn niet alleen lekker, maar bevatten in tegenstelling tot de kant en klaar varianten ook nog eens waardevolle voedingstoffen. 

Ingrediënten

voor ca 8 tot 10 koekjes | Bereidingstijd: 25 minuten + 15 minuten wachttijd

100 gram geraspte kokos
75 gram amandelmeel
1 ei
4 eetlepels kokosolie
4 eetlepels ahornsiroop of honing

Optioneel:
1 theelepel kaneel
snufje nootmuskaat
snufje gemberpoeder

Garnering: (optioneel)
40 gram gesmolten pure chocolade (70%)
3 eetlepels geraspte kokos, amandelschaafsel of fijngehakte nootjes (pistache of hazelnoot)
1 theelepel kokosolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2.  Maal in een keukenmachine alle koekjes ingrediënten tot een kruimelig “deeg” ontstaat. Vorm hiervan een bal en laat ca 15 tot 20 minuten in de koelkast opstijven. Dit maakt het makkelijker om er koekjes van te vormen. 
  3. Maak je handen vochtig met water of een beetje olie en vorm van het deeg 8 tot 10 balletjes/porties
  4. Maak van de balletjes koekjes van ca 1 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  5. Bak de koekjes  in ca 12 minuten of totdat de randjes mooi goudbruin zijn. 
  6. Laat minstens 20 minuten afkoelen. De koekjes worden nog iets steviger en knapperiger naarmate ze afkoelen. 

In principe zijn de koekjes nu al lekker om op te eten, maar om ze nog feestelijker te maken kun je ze, als ze zijn afgekoeld, ook nog garneren:

Smelt de chocolade met de koksolie op laag vuur in een pannetje. Dip de helft van een koekje in de gesmolten chocola en bestrooi met de geraspte kokos of gehakte nootjes. Laat afkoelen op een ovenrooster of leg ze in de koelkast om de chocolade nog sneller te laten uitharden. 

Je kunt de koekjes een paar dagen in een luchtdichte trommel bewaren, maar ik vraag me af of ze het zo lang uithouden 😉

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.