Havermoutpannenkoekjes

Wie houdt er nou niet van lekker dikke pannenkoekjes. Heerlijk als ontbijt of bij de lunch en eindeloos veel variaties mogelijk. Wil je een voedzame (glutenvrije) variant die voorziet in de benodigde voedingstoffen en vezels? Probeer dan ook eens deze havermoutpannenkoekjes. Lekker met vers fruit of zelfgemaakte appelcompote. 

Ingrediënten

Voor ca 8 tot 10 pannenkoekjes of 2 grotere. | Bereidingstijd: 20 minuten 

90 gram (glutenvrije) havermout
2 eieren
1 rijpe banaan
1 theelepel bakpoeder
50 – 100 ml (plantaardige) melk of water*
1 theelepel kaneel (optioneel)
1 theelepel ahornsiroop of honing
Kokosolie, rijstolie of boter om in te bakken

* Het beslag blijft vrij dik dus voeg niet te veel vocht toe. 

Bereiding

  1. Meng in een blender of met een staafmixer de alle ingrediënten behalve de kokosolie, rijstolie of boter tot een glad beslag.
  2. Verwarm een grote koekenpan en laat daar wat kokosolie, rijstolie of boter in smelten en maak dan zoveel kleine pannenkoekjes als in de pan kunnen. (Ik gebruik 2 koekenpannen om nog sneller klaar te zijn)
  3. Bak de pannenkoekjes op middellaag vuur in ca 2 a 3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn en stevig aanvoelen als je in het midden drukt met je vinger. 

Variatietips

Voeg kleine stukjes appel en rozijntjes (samen met de kaneel) toe aan het beslag voor een echte klassieker. De rozijntjes en appel zijn zoet genoeg waardoor je geen extra zoetmiddel nodig hebt in het beslag. 

Voeg blauwe bessen, citroenrasp en wat kokosrasp toe aan het beslag voor een heerlijke tropische variant

Voeg 1 eetlepel cacao toe aan het beslag voor lekkere chocoladepannenkoekjes. Garneer de pannenkoekjes met banaan en wat notenboter, een perfecte combinatie. 

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.