Groene smoothie

Met dit recept maak je ca. 1 liter groene smoothie. Zelf drink ik dit gedurende de dag (ontbijt en als tussendoortje) of ik verdeel het in 2 porties als ontbijt. 

Ingrediënten

150 gram boerenkool (diepvries)
75 gram ananas (vers of diepvries)
1 appel (gewassen, zonder klokhuis en in stukken)
1 sinaasappel (geschild en in stukken)
1/2 avocado (pit en schil verwijdert)
1 flinke eetlepel havermout 
1 eetlepel ciazaad
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel noten 
ca 300 ml  (warm) water – zelf hou ik van warm water omdat dan de smoothie niet super koud is op mijn nuchtere maag. 

Bereiding

Voorbereidingstijd: ca 5 minuten op de avond ervoor

Op de avond ervoor zet je het volgende klaar:

1. Laat de boerenkool en ananas  ontdooien als je diepvries gebruikt.
2. Week de zonnebloem- en pompoenpitten samen met de noten in ruim water.
3. Week de havermout en chiazaad in voldoende water (roer na 5 minuten nog een keer goed door)

Op de ochtend zelf:

4. Spoel de noten, pompoen- en zonnebloempitten af onder water in een zeefje. 
5. Doe alle ingredienten in een blender en laat net zo lang mixen tot je een gladde smoothie hebt. Vanwege alle vezels blijft de                     smoothie wat dikker. Je kunt meer water toevoegen, maar dan wordt de smaak ook wat minder. 

Tip

Wissel af met diverse groentes en fruit zoals spinazie, snijbiet, andijvie of verschillende soorten sla. Qua fruit gaan mango, aardbeien, bosbessen, peer of perziken ook heel goed. 

Chiazaad is ook goed te vervangen door lijnzaad of hennepzaad. 

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.