fbpx

Hormoon Plan

Een persoonlijk plan waarmee jij gedag zegt tegen aanhoudende en vervelende hormonale klachten.

Hoe breng je je hormonen weer in balans en zorg je voor een gebalanceerde leefstijl die goed is voor je lijf, maar ook makkelijk is volt te houden? Met je persoonlijke Hormoon Plan worden deze vragen beantwoordt. 

Wil je vrij zijn van hormonale klachten 
zodat je weer de vrouw kan zijn die je graag wilt zijn?

Heb je al van alles geprobeerd, maar blijf je last houden van hormonale klachten waar je maar niet vanaf komt?

 • Een menstruatiecyclus die “all over the place” is
 • Terugkerende migraine waardoor je niet meer kunt functioneren
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • (peri) menopauze klachten zoals opvliegers, onregelmatige menstruatie en onredelijke boosheid
 • Een buikje of die laatste kilo’s waar je maar niet vanaf komt
 • PMS, PMDD, PCOS of Endometriose
 • Hormonale acne waardoor je je onzeker voelt
 • Chronische vermoeidheid, angst- of depressieve gevoelens
 • Andere hormonale problemen waar je maar geen bevredigend antwoord op krijgt?

Ben je het zoeken, diëten en de onbeantwoorde vragen zat? Hebben al je acties tot nu toe niet het gewenste blijvende effect?

Wil je nu eindelijk wel eens echt stappen maken en deze klachten serieus aanpakken? 

Dan zit je hier op de juiste plek!

Word weer de baas over je eigen hormonen en gezondheid

Als je hormonen in balans zijn dan...

 • heb je een stabiel humeur zonder onvoorspelbare emotionele uitbarstingen, onverklaarbare woede of hevige irritaties 
 • kun je je met een helder hoofd goed concentreren en focussen op die taken die je hebt af te werken
 • zit je lekker in je vel, raak je overtollig gewicht kwijt en voel je je weer vrouwelijk en sexy
 • slaap je goed slapen en word je uitgerust en fit wakker
 • heb je een regelmatige en minder heftige menstruatie
 • zijn moodswings, negatieve gedachtes of depressieve gevoelens verleden tijd
 • spelen een opgeblazen gevoel of rommelende darmen geen rol meer en zit je kleding ook meteen een stuk lekkerder
 • vergroot je de kans om zwanger te raken en vooral ook te blijven aanzienlijk

Tijd om je hormonale klachten vaarwel te zeggen!

Ok, dus je hebt (al langer) last van hormonale klachten. Waarschijnlijk heb je ook al wat dingen uitgeprobeerd op aanraden van je zus, moeder, goede vriendin of zelf huisarts, maar het geeft niet het resultaat dat jij zo graag wilt: Weer lekker in je vel zitten, blij zijn met je spiegelbeeld en vooral ook niet beheerst worden door die vervelende hormonen. 

Je begrijpt dat er geen quick fix is, maar dat je wel degelijk invloed hebt op je hormonen en je eigen gezondheid. 
De vraag is alleen: Hoe dan? Met jouw persoonlijke Hormoon Plan krijg je een op maat gemaakt plan en 3 maanden begeleiding.
Je begrijpt beter hoe je hormonen werken, welke invloed ze op jou hebben en hoe je je
hormoonbalans blijvend kunt herstellen. 

Tijdens het Hormoon Plan traject krijg je onder andere een uitgebreid voedingsadvies (inclusief recepten en weekmenu’s) dat aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Afhankelijk van jouw klachten stellen we samen een plan op en daarin begeleid ik je dan 3 maanden. Zie mij als je persoonlijke cheerleader en gids tijdens deze periode. 

Mijn uitgangspunt is altijd een praktische en zo natuurlijk mogelijke oplossing, afgestemd op jouw leven en met een holistische kijk op de dingen. Geen ingewikkelde protocollen, diëten of strenge restricties. Het moet allemaal wel leuk en haalbaar zijn 😉 

Zij gingen jou voor

Door weer balans te vinden in de verschillende factoren van mijn cyclus begrijp ik steeds beter hier mijn lichaam werkt. Ellen is zo gepassioneerd op dit vlak dat ze mij met veel liefde en kennis ontzettend goed heeft geholpen. Ze nam alle tijd om met mij mee te denken en had altijd weer een passende oplossing.
Judith
Ik ben zo blij! Sinds jaren voor het eerst geen opgeblazen buik voor mijn menstruatie! Zowel fysiek als mentaal kreeg ik een boost en dankzij haar coaching programma voel ik me een ander persoon, een andere vrouw. Ik heb meer energie, minder last van stemmingswisselingen en slaap eindelijk weer goed.
Zsuzsi
Bedankt voor het delen van je kennis en ervaringen, voor mij weer even een wake-up call. Ergens weet je het, maar nu voel je pas echt wat eten doet. Ook het trek hebben naar ‘verkeerde’ voeding is minder, ik heb overdag dan ook geen honger-gevoel meer. Ik ga dit doorzetten en proberen zo een nieuw etenspatroon aan te leren en eigen te maken, en in het gezin te introduceren.
Jannie

Je neemt je hormonale klachten voor lief en accepteert dat dit erbij hoort, maar hoe zou je leven zijn als dit niet zo is?

Ik weet hoe je je voelt

Als puber had ik vooral last van hormonale acne en erg wisselende menstruaties, na jaren van de anticonceptiepil realiseerde ik me toen ik zwanger wilde worden dat dat allemaal niet vanzelfsprekend is. 

Tijdens mijn zwangerschap gierden de hormonen door mijn lijf (met alle gevolgen van dien) en de periode erna, als kersverse moeder had ook zo z’n uitdagingen (hallo, babyblues). 

Inmiddels ben ik 40 en ben ik de fase van de peri menopauze ingerold, de voorbereiding op de menopauze, maar in mijn ogen is dit pas echt de overgang. Hier komt alles samen en als je eerder in je leven al last had van hormonale problemen dan kun je nu je lol op. 

Gelukkig weet ik inmiddels ook dat het leven niet hoeft te bestaan uit vervelende hormonale klachten (had ik dat toch maar eerder geweten). Je hebt zelf veel meer invloed op je hormonen, je lijf en hoe jij je voelt dan je denkt!

Als voeding- en hormoondeskundige begeleid ik jou om je hormonen weer in balans te krijgen. Op een manier die volledig is ontwikkelt met jouw vrouwelijke bioritme in gedachten. Dat laatste wordt namelijk nogal eens vergeten en daar zit juist de sleutel tot succes.  

Dit houdt het Hormoon Plan in

Tijdens het Hormoon Plan traject kijk ik met een brede, holistische, blik naar jou als vrouw. In jouw persoonlijke Hormoon Plan krijg je
inzicht in de hormonen die uit balans zijnen en welke rol voeding en andere leefstijlgebieden hierin spelen. 

Voorbereiding en 1e sessie
Voor onze eerste sessie vul je een voedingsdagboekje in. Tijdens de eerste sessie bespreken we dit en andere problemen die je ervaart. Na de 1e sessie ontvang je een persoonlijk voedingsadvies, eventueel aangevuld met een supplementen advies en andere leefstijladviezen om je hormonen weer in balans te krijgen. 

Follow up sessies
Na de eerste sessie ga je zelf aan de gang met het toepassen van de adviezen die we samen besproken hebben. Iedere 2 tot 4 weken hebben we een follow up sessie (6 sessies van 30 minuten of 3 sessies van 60 minuten). 

In de follow up sessies bespreken we hoe het gaat. Waar loop je tegenaan, welke vragen heb je of wat zou je nog willen veranderen. Ik beantwoord je vragen en help je als je vastloopt. De focus ligt op het doorbreken van oude gewoontes en het integreren van nieuwe patronen. 

Aan het einde van het traject heb jij voldoende kennis om zelf verder te gaan. Oude gewoontes zijn inmiddels vervangen door nieuwe gewoontes en de recepten en adviezen die je krijgt kun je verder blijven toepassen.  

Praktische informatie
Als je tussen de sessies door een vraag hebt dan kun je me
mailen of een Whatsapp bericht sturen (fair use policy). Uiteraard beantwoord ik deze zo spoedig mogelijk!

De sessies vinden plaats via videobellen (Zoom) of telefonisch. Net wat jij prettiger vindt. Voor het opstellen van jouw persoonlijke advies ben ik ook ongeveer een uur bezig. 

Bonus
Als bonus krijg je toegang tot het Fix je hormonen programma ter waarde van € 247,-. Dit is een online programma waarin je alle benodigde informatie vindt om je hormonen in balans te brengen. Je hoeft het programma niet (volledig) te doorlopen, maar dit mag uiteraard wel. Ik zal je in ieder geval zo nu en dan op een interessante les wijzen die aansluit bij jouw specifieke problemen. 

Meten is weten
Wil je echt een vliegende start maken dan is een bloed- of speekseltest het ideale startpunt van dit traject. Je kunt kiezen uit een Hormoonbalans test, DNA leefstijltest of Darmflora onderzoek. In combinatie met een Hormoonplan ontvang je 10% korting op de test. 

Met dit traject heb jij een stok achter deur om jouw gezondheidsdoelstelling te bereiken.

Voor wie is dit Hormoon Plan

Dit Hormoon Plan traject is voor jou als je een vrouw bent met complexere of meerdere hormonale klachten tegelijk zoals;

 • Overgewicht waar je niet vanaf komt (met name rond je middel)
 • Pijnlijke borsten
 • PMS, PMDD, PCOS, Endometriose
 • Stemmingswisselingen, prikkelbaar, boosheid, angst- of depressieve gevoelens (met name vlak voor je menstruatie)
 • Vruchtbaarheidsproblemen of een laag libido
 • (peri) menopauze klachten
 • Gehaast of gestrest gevoel, maar ook moe, futloos of slap zijn
 • Onrustige huid, huidproblemen zoals eczeem of acne
 • Vermoeidheid (chronisch), lusteloosheid of energietekort
 • Altijd koud hebben, koude handen en voeten of kou slecht verdragen
 • Concentratieproblemen, “brain fog” of moeite met onthouden
 • Slecht slapen, onrustige nachten, vaak wakker worden 

Je bent je bewust van je eigen invloed op je hormonen en je gezondheid en mogelijk heb je ook al één en ander geprobeerd, maar heeft het nog niet het gewenste resultaat gehad. Vragen die je hebt worden niet beantwoordt of je voelt je niet serieus genomen. 

Je weet niet goed wat je precies wel of niet zou moeten doen of waar te beginnen en hebt behoefte aan persoonlijke begeleiding. Je zoekt  iemand die je helpt om de juiste keuzes te maken en oude patronen te doorbreken.

Ik ben er tijdens dit traject voor je als je persoonlijke cheerleader en gids.

Ellen Daenen – Leven volgens je cyclus

email: cyclus@ellendaenen.nl | telefoon: 06 14 10 87 06