fbpx

Hormoon Consult

Ontdek in een uur wat jij kunt doen om weer lekker in je vel te zitten en van je hormonale klachten af te komen. 

Ben je je bewust van je hormonale klachten en heb je al één ander geprobeerd, maar heb je nog niet het resultaat behaald dat je graag wilt? Boek dan een persoonlijk Hormoon Consult.

Wil jij ook graag weer lekker in je vel zitten en 
blij zijn met wat je in de spiegel ziet?

Heb je last van een buikje dat je maar niet kwijt kunt raken, een zware of onregelmatige menstruatie, hormonale acne, steeds weer terugkerende hoofdpijn of migraine, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen, PMS, eetbuien of andere vervelende hormonale klachten?

Heb je al van alles geprobeerd zoals intermittend vasten, keto dieet, minder calorieën eten, meer sporten, supplementen of andere “standaard” adviezen die vaak worden gegeven?

Je baalt dat van al die maanden dat je niet het beste uit jezelf kunt halen, maar vindt het nog spannend om daar hulp bij te vragen.”

Je bent de klachten die je hebt ondertussen normaal gaan vinden.

En heb je het idee dat je meer kunt doen met leefstijl, voeding of supplementen, maar weet je niet wat je zou moeten doen of waar te beginnen?

Dan zit je hier op de juiste plek!

Ik weet namelijk hoe je je voelt

Als puber had ik vooral last van hormonale acne en erg wisselende menstruaties, na jaren van de anticonceptiepil realiseerde ik me toen ik zwanger wilde worden dat dat allemaal niet vanzelfsprekend is. 

Tijdens mijn zwangerschap gierden de hormonen door mijn lijf (met alle gevolgen van dien) en de periode erna, als kersverse moeder had ook zo z’n uitdagingen (hallo, babyblues). 

Inmiddels ben ik 40 en ben ik de fase van de peri menopauze ingerold, de voorbereiding op de menopauze, maar in mijn ogen is dit pas echt de overgang. Hier komt alles samen en als je eerder in je leven al last had van hormonale problemen dan kun je nu je lol op. 

Gelukkig weet ik inmiddels ook dat het leven niet hoeft te bestaan uit vervelende hormonale klachten (had ik dat toch maar eerder geweten). Je hebt zelf veel meer invloed op je hormonen, je lijf en hoe jij je voelt dan je denkt!

Als cyclus-expert begeleid ik jou om je hormonen weer in balans te krijgen. Op een manier die volledig is ontwikkelt met jouw vrouwelijke bioritme in gedachten. Dat laatste wordt namelijk nogal eens vergeten en daar zit juist de sleutel tot succes.  

Tijd om je hormonale klachten vaarwel te zeggen!

Ok, dus je hebt (al langer) last van hormonale klachten. Waarschijnlijk heb je ook al wat dingen uitgeprobeerd op aanraden van je zus, moeder, goede vriendin of zelf huisarts, maar het geeft niet het resultaat dat jij zo graag wilt: Weer lekker in je vel zitten, blij zijn met je spiegelbeeld en vooral ook niet beheerst worden door die vervelende hormonen. 

Je begrijpt ook dat er geen quick fix is, maar dat je wel degelijk invloed hebt op je hormonen en je eigen gezondheid. Je weet alleen nog niet precies hoe dan. Dit is een mooi uitgangspunt voor een Hormoon Consult. 

Tijdens het persoonlijk Hormoon Consult vertel je mij waar je tegenaan loopt en samen kijken we dan naar de beste oplossingen voor jou. Ik geef je tips en adviezen en aan het einde van het consult weet jij welke stappen jij nu kunt zetten om je snel weer beter te voelen. 

Mijn uitgangspunt is altijd een praktische en zo natuurlijk mogelijke oplossing, afgestemd op jouw leven en met een holistische kijk op de dingen. Geen ingewikkelde protocollen, diëten of strenge restricties. Het moet allemaal wel leuk en haalbaar zijn 😉 

Word weer de baas over je eigen hormonen

Als je hormonen in balans zijn dan...

  • heb je een stabiel humeur zonder onvoorspelbare emotionele uitbarstingen, onverklaarbare woede of hevige irritaties 
  • kun je je met een helder hoofd goed concentreren en focussen op die taken die je hebt af te werken
  • zit je lekker in je vel, raak je overtollig gewicht kwijt en voel je je weer vrouwelijk en sexy
  • slaap je goed slapen en word je uitgerust en fit wakker
  • heb je een regelmatige en minder heftige menstruatie
  • zijn moodswings, negatieve gedachtes of depressieve gevoelens verleden tijd
  • spelen een opgeblazen gevoel of rommelende darmen geen rol meer en zit je kleding ook meteen een stuk lekkerder
  • vergroot je de kans om zwanger te raken en vooral ook te blijven aanzienlijk

Zij gingen jou voor

Door weer balans te vinden in de verschillende factoren van mijn cyclus begrijp ik steeds beter hier mijn lichaam werkt. Ellen is zo gepassioneerd op dit vlak dat ze mij met veel liefde en kennis ontzettend goed heeft geholpen. Ze nam alle tijd om met mij mee te denken en had altijd weer een passende oplossing.
Judith
Ik ben zo blij! Sinds jaren voor het eerst geen opgeblazen buik voor mijn menstruatie! Zowel fysiek als mentaal kreeg ik een boost en dankzij haar coaching programma voel ik me een ander persoon, een andere vrouw. Ik heb meer energie, minder last van stemmingswisselingen en slaap eindelijk weer goed.
Zsuzsi
Bedankt voor het delen van je kennis en ervaringen, voor mij weer even een wake-up call. Ergens weet je het, maar nu voel je pas echt wat eten doet. Ook het trek hebben naar ‘verkeerde’ voeding is minder, ik heb overdag dan ook geen honger-gevoel meer. Ik ga dit doorzetten en proberen zo een nieuw etenspatroon aan te leren en eigen te maken, en in het gezin te introduceren.
Jannie

Dit houdt het Hormoon Consult in

Tijdens het Hormoon Consult kijk ik met een brede, holistische, blik naar jou als vrouw. Ik zal je een hoop vragen stellen om zo
de daadwerkelijk oorzaken van jouw klachten boven tafel te krijgen. Dit kunnen vragen over je voedingspatroon, de mate van stress die je ervaart, je werk- en leefsituatie, op welke manier je sport, je leeftijd en levensfase waar je op dit moment in zit, hoe je slaapt en hoe je cyclus nu verloopt. 

Op basis van deze informatie geef ik je dan tips, adviezen en informatie terug en aan het einde van het consult
maken we samen nog een concreet actieplan zodat je direct hiermee aan de slag kunt. 

Het consult duurt een uur en zal plaatsvinden via videobellen (Zoom) of telefonisch. Net wat jij prettiger vindt.
De kosten voor het consult zijn € 75,-.

Wil je specifiek advies op het gebied van voeding dan vraag ik je ter voorbereiding om alvast een paar dagen een voedingsdagboekje bij te houden zodat we hier direct mee aan de slag kunnen. Vaak geeft dit alleen al mooie inzichten. 

Voor wie is dit Hormoon Consult

Dit Hormoon Consult is voor jou als je een vrouw bent met milde hormonale klachten. Het kan ook zijn dat je vragen hebt over je leefstijl zoals voeding, slaap, stressmanagement of je cyclus. 

Je bent je bewust van je eigen invloed op je hormonen en je gezondheid en mogelijk heb je ook al één en ander geprobeerd, maar heeft het nog niet het gewenste resultaat gehad. 

Je hebt behoefte aan een kort advies en wilt graag even overleggen of ergens je vragen neerleggen. Ik spreek veel vrouwen die niet echt verder komen bij hun huisarts, maar juist tijdens een persoonlijk Hormoon Consult wel het gevoel hebben zich gehoord en begrepen te voelen

Heb je zwaardere hormonale klachten, spelen er meerdere zaken tegelijk of heb je last van vruchtbaarheidsproblemen, (peri) menopauze klachten, PCOS, PMDD, Endometriose, hevige PMS of heb je het gevoel dat een uur niet voldoend is dan raad ik je het Persoonlijke Hormoon Plan aan. Dit is een veel uitgebreidere versie van het Hormoon Consult waarbij veel meer tijd en ruimte is om tot de bodem van je klachten te komen en deze op te lossen. 

Ellen Daenen – Leven volgens je cyclus

email: cyclus@ellendaenen.nl | telefoon: 06 14 10 87 06