fbpx

Fix je hormonen

Wil je ook in 6 weken jouw hormonen weer in balans brengen, met meer energie, tevreden over je lichaam en met een stabiel humeur je dag door? 

Doe dan mee met het Fix je hormonen programma. 

Wil je vrij zijn van hormonale klachten 
zodat je weer de vrouw kan zijn die je graag wilt zijn?

Heb je al van alles geprobeerd, maar blijf je last houden van hormonale klachten waar je maar niet vanaf komt?

 • Een menstruatiecyclus die “all over the place” is
 • Terugkerende migraine waardoor je niet meer kunt functioneren
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • (peri) menopauze klachten zoals opvliegers, onregelmatige menstruatie en onredelijke boosheid
 • Een buikje of die laatste kilo’s waar je maar niet vanaf komt
 • PMS, PMDD, PCOS of Endometriose
 • Hormonale acne waardoor je je onzeker voelt
 • Chronische vermoeidheid, angst- of depressieve gevoelens
 • Andere hormonale problemen waar je maar geen bevredigend antwoord op krijgt?

Ben je het zoeken, diëten en de onbeantwoorde vragen zat? Hebben al je acties tot nu toe niet het gewenste blijvende effect?

Wil je nu eindelijk wel eens echt stappen maken en deze klachten serieus aanpakken? 

Dan zit je hier op de juiste plek!

Word weer de baas over je eigen hormonen en gezondheid

Als je hormonen in balans zijn dan...

 • heb je een stabiel humeur zonder onvoorspelbare emotionele uitbarstingen, onverklaarbare woede of hevige irritaties 
 • kun je je met een helder hoofd goed concentreren en focussen op die taken die je hebt af te werken
 • zit je lekker in je vel, raak je overtollig gewicht kwijt en voel je je weer vrouwelijk en sexy
 • slaap je goed slapen en word je uitgerust en fit wakker
 • heb je een regelmatige en minder heftige menstruatie
 • zijn moodswings, negatieve gedachtes of depressieve gevoelens verleden tijd
 • spelen een opgeblazen gevoel of rommelende darmen geen rol meer en zit je kleding ook meteen een stuk lekkerder
 • vergroot je de kans om zwanger te raken en vooral ook te blijven aanzienlijk

Tijd om je hormonale klachten vaarwel te zeggen!

Ok, dus je hebt (al langer) last van hormonale klachten. Waarschijnlijk heb je ook al wat dingen uitgeprobeerd op aanraden van je zus, moeder, goede vriendin of zelf huisarts, maar het geeft niet het resultaat dat jij zo graag wilt: Weer lekker in je vel zitten, blij zijn met je spiegelbeeld en vooral ook niet beheerst worden door die vervelende hormonen. 

Je begrijpt dat er geen quick fix is, maar dat je wel degelijk invloed hebt op je hormonen en je eigen gezondheid. 
De vraag is alleen: Hoe dan? Met dit online programma leer je in 6 weken hoe je dit doet. 
Je begrijpt beter hoe je hormonen werken, welke invloed ze op jou hebben en hoe je je
hormoonbalans blijvend kunt herstellen. 

Tijdens Fix je hormonen programma duiken we onder andere in de wereld van gezonde hormoonvoeding, het verwoestende effect van stress en hoe je dit kunt omkeren. Ook krijg je inzicht in je persoonlijke bioritme en hoe je meer volgens dit ritme en je vrouwelijk energie kunt leven voor een makkelijker en leuker leven. Zie mij als je persoonlijke cheerleader en gids tijdens deze periode. 

Mijn uitgangspunt is altijd een praktische en een zo natuurlijk mogelijke oplossing, afgestemd op jouw leven en met een holistische kijk op de dingen. Geen ingewikkelde protocollen, diëten of strenge restricties. Het moet allemaal wel leuk en haalbaar zijn 😉 

Zij gingen jou voor

Door weer balans te vinden in de verschillende factoren van mijn cyclus begrijp ik steeds beter hier mijn lichaam werkt. Ellen is zo gepassioneerd op dit vlak dat ze mij met veel liefde en kennis ontzettend goed heeft geholpen. Ze nam alle tijd om met mij mee te denken en had altijd weer een passende oplossing.
Judith
Ik ben zo blij! Sinds jaren voor het eerst geen opgeblazen buik voor mijn menstruatie! Zowel fysiek als mentaal kreeg ik een boost en dankzij haar coaching programma voel ik me een ander persoon, een andere vrouw. Ik heb meer energie, minder last van stemmingswisselingen en slaap eindelijk weer goed.
Zsuzsi
Bedankt voor het delen van je kennis en ervaringen, voor mij weer even een wake-up call. Ergens weet je het, maar nu voel je pas echt wat eten doet. Ook het trek hebben naar ‘verkeerde’ voeding is minder, ik heb overdag dan ook geen honger-gevoel meer. Ik ga dit doorzetten en proberen zo een nieuw etenspatroon aan te leren en eigen te maken, en in het gezin te introduceren.
Jannie

Je neemt je hormonale klachten voor lief en accepteert dat dit erbij hoort, maar hoe zou je leven zijn als dit niet zo is?

Ik weet hoe je je voelt

Als puber had ik vooral last van hormonale acne en erg wisselende menstruaties, na jaren van de anticonceptiepil realiseerde ik me toen ik zwanger wilde worden dat dat allemaal niet vanzelfsprekend is. 

Tijdens mijn zwangerschap gierden de hormonen door mijn lijf (met alle gevolgen van dien) en de periode erna, als kersverse moeder had ook zo z’n uitdagingen (hallo, babyblues). 

Inmiddels ben ik 40 en ben ik de fase van de peri menopauze ingerold, de voorbereiding op de menopauze, maar in mijn ogen is dit pas echt de overgang. Hier komt alles samen en als je eerder in je leven al last had van hormonale problemen dan kun je nu je lol op. 

Gelukkig weet ik inmiddels ook dat het leven niet hoeft te bestaan uit vervelende hormonale klachten (had ik dat toch maar eerder geweten). Je hebt zelf veel meer invloed op je hormonen, je lijf en hoe jij je voelt dan je denkt!

Als voeding- en hormoondeskundige begeleid ik jou om je hormonen weer in balans te krijgen. Op een manier die volledig is ontwikkelt met jouw vrouwelijke bioritme in gedachten. Dat laatste wordt namelijk nogal eens vergeten en daar zit juist de sleutel tot succes.  

Dit houdt het Fix je hormonen programma in

Dit is een online programma van 6 weken en is zo samengesteld dat jij op jouw eigen tempo de lessen kunt volgen. Je blijft toegang houden tot het programma inclusief de updates en aanvullingen. Je kunt dus zelf bepalen hoe snel of langzaam jij weer controle krijgt over jouw hormoonhuishouding en jouw lijf. Iedere week komt er een module vrij en bevat video of audiolessen, checklists, weekmenu’s, recepten en werkboeken. 

Dit ga je in 6 weken ontdekken

01
Als eerste duiken we in het leven volgens je cyclus principe. Je ontdekt welke invloed je hormonen hebben op hoe je je fysiek, emotioneel en mentaal voelt en hoe dit gedurende je cyclus verandert. De vier fases van je cyclus begrijpen helpt je om betere keuzes te maken en je hormonen weer in balans te krijgen. 

02
Een stabiele bloedsuikerspiegel draagt bij aan een gezonde hormoonbalans. Je leert hoe je je bloedsuikerspiegel stabiel houdt en hoe je hiermee oa vruchtbaarheidsproblemen, (peri) menopauzeklachten, PCOS en PMS vermindert.  Ook leer je hoe het komt dat afvallen niet lukt en dat minder eten en meer bewegen niet de oplossing is. 

03
Je darmen en lever spelen een cruciale rol als het gaat om een gezonde hormoonbalans. Veel hormonale klachten ontstaan door een verstoorde spijsvertering en kunnen zorgen voor obstipatie, opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen en oestrogeendominantie. 

04
Je ontdekt de enorme impact van stress op je hormonale systeem en welke hormonen hierbij een specifieke rol hebben. Aan bod komen verder onder andere het ontstaan en herstellen van een burn-out, chronische vermoeidheid en energiegebrek, maar ook problemen met afvallen en verstoorde slaap. 

05
Natuurlijk hebben we het ook over voeding en wat gezonde hormoonvoeding is, hoe je je maaltijden het beste kunt samenstellen en waarom  bepaalde trendy diëten voor veel vrouwen niet dé oplossing zijn, maar juist hormonale problemen kunnen vergroten. Je krijgt recepten en weekmenu’s en ik deel mijn praktische kooktips zodat jij geen uren in de keuken hoeft te staan. 

06
Tot slot een wat meer spirituele module waarin we kijken naar je intuïtie, de wijsheid van iedere vrouw, en hoe je je mannelijke en vrouwelijke energie meer in balans kunt brengen voor een leuker en makkelijker leven. Ook hebben we het over mindset en overtuigingen en oude patronen doorbreken. Alles wat je nodig hebt om ook op de langere termijn je hormonen in balans te houden. 

Met dit traject ontdek je de oh zo belangrijke basis van een gezonde hormoonbalans.

Voor wie is het Fix je hormonen programma

Dit programma is voor vrouwen tussen de 25 en 45 jaar die voor eens en altijd af wilt van die vervelende hormonale klachten zoals;

 • Overgewicht waar je niet vanaf komt (met name rond je middel)
 • Pijnlijke borsten
 • PMS, PMDD, PCOS, Endometriose
 • Stemmingswisselingen, prikkelbaar, boosheid, angst- of depressieve gevoelens (met name vlak voor je menstruatie)
 • Vruchtbaarheidsproblemen of een laag libido
 • (peri) menopauze klachten
 • Gehaast of gestrest gevoel, maar ook moe, futloos of slap zijn
 • Onrustige huid, huidproblemen zoals eczeem of acne
 • Vermoeidheid (chronisch), lusteloosheid of energietekort
 • Altijd koud hebben, koude handen en voeten of kou slecht verdragen
 • Concentratieproblemen, “brain fog” of moeite met onthouden
 • Slecht slapen, onrustige nachten, vaak wakker worden 

Je bent je bewust van je eigen invloed op je hormonen en je gezondheid en mogelijk heb je ook al één en ander geprobeerd, maar heeft het nog niet het gewenste resultaat gehad. Vragen die je hebt worden niet beantwoordt of je voelt je niet serieus genomen. 

Je weet niet goed wat je precies wel of niet zou moeten doen of waar te beginnen en hebt behoefte aan kennis en praktische tips. Je zoekt  iemand die je helpt om de juiste keuzes te maken en oude patronen te doorbreken.

Dit is niet voor jou als je;

 • Op zoek bent naar een quick fix of shortcut
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Ernstig ziek bent of herstellende van een ernstige ziekte

Ellen Daenen – Leven volgens je cyclus

email: cyclus@ellendaenen.nl | telefoon: 06 14 10 87 06