fbpx

Darmen & Lever Bundel

€ 98,70

€ 89,-

Symflora Basis
Onze darmen bieden onderdak aan verschillende soorten bacteriën. Samen vormen deze micro-organismes onze darmflora. Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. 

Prebiotica zijn onverteerbare voedingsvezels die voorkomen in onze voeding, zoals in groente, fruit en granen. Deze voedingsvezels stimuleren de groei en activiteit van bacteriën in ons verteringsgestel. Hierdoor wordt het aantal werkzame bacteriën groter, sterker en hebben ze een betere overlevingskans binnen ons verteringsgestel. Voor een optimale werking van de probiotica is daarom prebiotica opgenomen in Symflora Basis.

Symflora Basis heeft 8 verschillende bacterie stammen en is daardoor effectiever dan supplementen met minder stammen. 

Cruciaal voor de kwaliteit van een probiotica is het overlevingscijfer van de bacteriële stammen na het doorlopen van ons verteringsgestel. Tijdens de vertering worden de probiotica namelijk blootgesteld aan verschillende substanties die helpen bij het verteren, zoals maagzuur en gal. Sommige probiotica overleven de zuurtegraad van je maag niet, waardoor er minder levende – en dus werkende – micro-organismen daadwerkelijk in je darmen terechtkomen. Uit onderzoek van Winclove probiotics in samenwerking met de universiteit van Maastricht blijkt dat de (kve/g)* in Symflora® na het doorlopen van onze spijsvertering relatief stabiel blijft. Oftewel, het aantal probiotica dat je inneemt heeft een grote overlevingskans. 

Curcuma C3 – 2X
Curcuma C3-2X bevat een hoogwaardig curcumine extract (95%) in een hoge dosering (650 mg). Bovendien wordt in dit supplement gebruik gemaakt van een ongeëvenaard curcuminecomplex van maar liefst drie soorten curcuminoïden! Hierdoor werkt het kurkuma extract onder andere als antioxidant en is goed voor de lever en galfunctie. Ook het gepatenteerde Bioperine™ dat aan Curcuma C3-2X is toegevoegd heeft een positief effect op de gezondheid. Een zwarte peper extract ondersteunt namelijk een normale leverfunctie en is een sterke antioxidant.

Mariadistel Complex Tinctuur
Mariadistel Complex Tinctuur bevat de synergetische kruiden mariadistel, artisjok en stinkende gouwe. Synergie betekent dat het effect van de samenwerking groter is dan de toepassing van de nutriënten afzonderlijk. De drie kruiden dragen bij aan de leverfunctie en fungeren als antioxidant in het lichaam. Bovendien draagt artisjok bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels

Voor meer informatie over ingredienten en gezondheidsclaims zie de website van Vitakruid (www.vitakruid.nl)