fbpx

Basis Hormoonbalans Bundel

€ 117,16

€ 105,-

Symflora Basis
Onze darmen bieden onderdak aan verschillende soorten bacteriën. Samen vormen deze micro-organismes onze darmflora. Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. 

Prebiotica zijn onverteerbare voedingsvezels die voorkomen in onze voeding, zoals in groente, fruit en granen. Deze voedingsvezels stimuleren de groei en activiteit van bacteriën in ons verteringsgestel. Hierdoor wordt het aantal werkzame bacteriën groter, sterker en hebben ze een betere overlevingskans binnen ons verteringsgestel. Voor een optimale werking van de probiotica is daarom prebiotica opgenomen in Symflora Basis.

Symflora Basis heeft 8 verschillende bacterie stammen en is daardoor effectiever dan supplementen met minder stammen. 

Cruciaal voor de kwaliteit van een probiotica is het overlevingscijfer van de bacteriële stammen na het doorlopen van ons verteringsgestel. Tijdens de vertering worden de probiotica namelijk blootgesteld aan verschillende substanties die helpen bij het verteren, zoals maagzuur en gal. Sommige probiotica overleven de zuurtegraad van je maag niet, waardoor er minder levende – en dus werkende – micro-organismen daadwerkelijk in je darmen terechtkomen. Uit onderzoek van Winclove probiotics in samenwerking met de universiteit van Maastricht blijkt dat de (kve/g)* in Symflora® na het doorlopen van onze spijsvertering relatief stabiel blijft. Oftewel, het aantal probiotica dat je inneemt heeft een grote overlevingskans. 

Multi dag & nacht voor vrouwen
Overdag hebben we hele andere nutriënten nodig dan ‘s nachts. Dit Multi supplementn voor vrouwen houdt rekening met ons dagelijks bioritmedoor zowel een multivitminen supplement voor overdag als ‘s nachts: 

  • Twee tabletten per dag voor optimaal dag- en nachtritme (bioritme)
  • Ruime dosering Ijzer bisglycinaat (25 mcg), essentieel voor vrouwen
  • Goed opneembare rode alg voor natuurlijke botondersteuning*
  • Bevat een compleet vitamine B-complex voor het energieniveau*
  • Extra nutriënten botgezonheid; voor verhoogde behoefte van de vrouw

Visolie Forte
De Visolie Forte van Vitakruid is een hoogwaardig voedingssupplement dat zowel EPA (Eicosapentaeenzuur) als DHA (Docosahexaeenzuur) bevat. Twee hoog meervoudig onverzadigde vetzuren met talloze gezondheidsbevorderende effecten. De de aan visweefsel onttrokken vetzuren spelen een rol in de hartfunctie, bloeddruk, en triglyceridespiegel. Bovendien draagt de inname van DHA door de moeder bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.

Vitamine E levert niet alleen een bijdrage aan de bescherming van onze lichaamscellen tegen oxidatie, ook de vetzuren aanwezig in deze capsule beschermt deze anti-oxidant. Dit resulteert in een optimale opname en effectiviteit van de omega’s. Daarnaast zorgt de toevoeging van vitamine E aan een visolie capsule voor een verlengde houdbaarheid.

De Visolie Forte van Vitakruid bevat 1000 mg visolieconcentraat per capsule, waarvan 350 mg EPA en 250 mg DHA. Een formulering die de dagelijkse minimale aanbevolen hoeveelheden volgens verschillende landen ruimschoots haalt.

Ashwagandha
Ashwagandha (Withania somnifera Dunal) is de sterkhouder van de Ayurveda, de traditionele geneeskunde in India. Binnen de Indische geneeskunde is het kruid al eeuwen bekend. Door de publicatie van een aantal klinische onderzoeken die de werking van ashwagandha onderschrijven, krijgt het extract op basis van wortel nu echter wereldwijde aandacht.

De ayurvedische krachtpatser heeft onder andere een ondersteunende rol voor een gezonde hormoonbalans binnen het lichaam. Hierdoor maakt de adaptogeen het lichaam beter weerbaar tegen stressvolle situaties. Daarnaast heeft het kruid een ondersteunende rol voor de cognitie, helpt het spieren op te bouwen en een goed uithoudingsvermogen te behouden. Verder mogen we aan de veelzijdige wortel het behoud van gezonde voortplantingsorganen van vrouwen toeschrijven. Een van de weinige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de psychologische, als fysiologische aspecten van het menselijk lichaam!

KSM-66® gebruikt voor haar extract uitsluitend de wortels van de ashwagandha plant, zonder toevoeging van bladeren. de gezondheidsbevorderende effecten zijn voornamelijk toe te schrijven aan de wortel. En dus niet aan de bladeren van de Ashwagandha plant. 

BioPerine® (95-98% piperine) is een extract verkregen uit de zwarte pepervrucht en zorgt voor een betere opname van Ashwagandha.

Voor meer informatie over ingredienten en gezondheidsclaims zie de website van Vitakruid (www.vitakruid.nl)